O cebado

o xabre final

O cebado era outro dos tesouros da ría. Era a herba que medraba nunha especie de pradería mariña, na Ribeira. Cando baixaba a marea, quedaba o cebado.

As anguías adoitan ir ao cebado, así que a xente ía collelas, usando a fisga, que era unha ferramenta especial para iso, unha especie de arpón con varios dentes.

Collíanas para comelas, fritas, e moitas veces en empanada.

Contáronme dunha vez que colleron corenta quilos, no sitio que queda entre os dous faros, onde agora está o porto de Miño.

 

imaxes relacionadas:

o xabre F16

oi xabre F15

 

 

 

 

 

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s